Costa Calida – den varma kusten
Regionen Murcia kallas ofta Costa Calida (den varma kusten). Provinsen ligger söder om Costa Blanca och sträcker sig cirka 100 km. Det har en av de mest orörda stränderna i det spanska Medelhavet. Klimatet på Costa Calida är ett av de bästa du kan hitta i hela Europa: 316 soliga dagar om året och en medeltemperatur på cirka 20 grader.

Tidigare var Costa Calida ett isolerat område på grund av de dåliga vägförbindelserna, men idag har mycket investerats för att locka turism och investerare till området. Vägarförbindelserna är nu fantastiska och det finns moderna höghastighetståg från Madrid och Barcelona, ​​vilket ger spanjorerna möjlighet att nå Murcia inom några timmar. Den nya flygplatsen i Corvera har nyligen öppnats, vilket gör området ännu mer attraktivt. Ett annat alternativ är Alicante flygplats på Costa Blanca.

Regionens natur är imponerande. Du hittar från öken till skogar och stränder med branta klippor och vacker vit sand, för att inte tala om den otroligt vackra dalen Ricote där du fortfarande kan hitta den spanska landsbygden och traditionella små södra spanska byar.

Tidigare var regionen bäst känd för sin omfattande odling av apelsiner, citroner och grönsaker, liksom de populära orterna La Manga och Cartagena, men turismen har vuxit under de senaste åren, vilket resulterat i ett ökande antal golfbanor och hotell .

Läs mer om Costa Calida här: https://www.murciaturistica.es/sv/home/

Läs mer om området:

 

Cartagena

Lo Pagan

Los Alcazares

Murcia

Pilar de la Horadada

San Pedro Del Pinatar

Torre de la Horadada