Guardamar del Segura, även känd som Guardamar, är en kuststad i provinsen Alicante. Det ligger på provinsens sydöstra kust och är en del av regionen Vega Baja del Segura.

Guardamar del Segura tar sitt namn från floden Segura, som rinner genom området; Staden är också känd för sin tallskog, planterad i början av det tjugonde århundradet för att stoppa framsteget av de mobila kustdynerna, som fram till dess invaderade de omgivande fälten. Guardamar har ett vackert historiskt centrum med många livliga barer, restauranger, dussintals butiker där du kan shoppa och en trevlig park med fontäner, sjöar och många träd som får speciell kvällsunderhållning.

Guardamar har cirka 11 km stränder. Bland dessa stränder är det de bästa stränderna med Blue Flag-certifiering:

• Playa Centro: längd: 2600m: Playa Centro ligger på den södra kanten av Guardamar-sanddynerna och ligger i området närmast stadens centrum.

• Playa de La Roqueta: längd 1180m: kvaliteten på vatten och sand på denna strand är utmärkt. Den fina gyllene sanden och de tjänster som erbjuds gör den mycket attraktiv för både simning och vattensporter.

• Playa del Moncayo: längd 1460m: Playa del Moncayos strand har en semi-naturlig karaktär och sanden och vattnet är av utmärkt kvalitet. Öppna ytor och fin gyllene sand bildar denna en och en halv kilometer lång strand.

Med utmärkta förbindelser till huvudvägarna (N332 och AP-7) är du bara 20 minuters bilresa från Alicante International Airport. Guardamar del Segura är utan tvekan en riktig juvel på Costa Blanca.

Klicka här för att se en video om den praktiska staden Guardamar del Segura och det omgivande området.