Costa Calida – den varma kusten

Regionen Murcia kallas ofta för Costa Calida. Provinsen är belägen söder om Costa Blanca och sträcker sig utmed 100 km. Det har varit en av de mest orörda kusterna utmed den spanska Medelhavskusten, men inte länge till. Klimatet på Costa Calida är något av det bästa man kan finna i hela Europa: 316 solskensdagar per år och en medeltemperatur på omkring 20 grader.

Förr var Costa Calida ett isolerat område då vägförbindelserna var mycket dåliga men nu satsar man stort på att locka till sig nordeuropéer som vill resa på golfsemester eller investera i semesterbostäder. Vägförbindelserna är numera fantastiska och nu planeras moderna snabbtåg från Madrid och Barcelona vilka kommer att ge spanjorer möjlighet att nå Murcia på ett par timmar. Den nya flygplatsen Corvera är nyligen öppnad vilket kommer att göra området ännu hetare. Andra alternativ är Alicante airport på Costa Blanca.

Naturen i regionen är imponerande. Man finner allt från öken till skog och stränder med branta klippor och vackra vita stränder, för att inte nämna den otroligt vackra dalen Ricote där man fortfarande finner spansk landsbygd och traditionella små sydspanska byar.

Tidigare var regionen mest känd för sina omfattande odlingar av apelsiner, citroner och grönsaker samt de populära orterna La Manga och Cartagena men sedan några år tillbaka växer turismen, liksom golfbanor och hotell.

Läs mer om Costa Calida här https://www.murciaturistica.es/se/index.html