San Pedro Del Pinatar

Beläget intill den nya motorvägen AP7 mot Alicante ligger San Pedro del Pinatar , en intressant och förtjusande stad som är ett mycket populärt resmål för semesterfirare av alla nationaliteter, liksom spanjorerna själva som under varma sommarmånader vallfärdar hit. San Pedro har en befolkning på ca 25.000 invånare även om den stiger kraftigt under sommaren.

San Pedro har ett bra utbud av affärer, barer, caféer, restauranger och inte minst den trevliga marknaden som hålls varje måndag. Staden ståtar med en utmärkt småbåtshamn och är ett paradis för olika vattensporter som vindsurfing, segling, dykning och snorkling.

Del Pintar betyder Pinjeskogen och historien går tillbaka till i början av 1700-talet när en eremitboning byggdes tillägnad aposteln St Peter (San Pedro) som var en fiskare. Då staden till stor del bestod av fiskare beslöt man att byta namn på staden efter den helige. Troligtvis går historien ända tillbaka till fenicierna eftersom denna kust var en viktig handelsväg för dem.

Under århundraden har San Pedro del Pinatar överlevt ekonomiskt med hjälp av fiske, jordbruk och produktion av salt. Lagunen Mar Menor har den högsta salthalten i hela Europa. Parque Regional de Salinas y Arenales de San Pedro är numera en skyddad naturpark och är ett viktigt område för flyttfåglar och då i synnerhet för flamingos.

San Pedro del Pinatar har några intressanta platser att besöka som Arkeologiska och Etnografiska museet, Museo de la Cofradía, Casa del Reloj, våtmarker Centre, Punta de Algos och fiskmarknaden.