Pilar de la Horadada är mycket levande ort året runt då Spanjorerna själva lever och arbetar där. Omgivningarna är vackra och orten omges av härliga odlingslandskap. Flera mycket bra restaurangerna finns här och har öppet året runt. Bland annat kan nämnas El Gallego som får både köttälskarna och fisk & skaldjurs fantasterna att gråta av lycka.

Pilar de la  Horadada sträcker sig längs mer än 4 km. där vi hittar olika miljöer. Det finns vidsträckta stränder med fin vit sand i skarp kontrast till det blå havet och små klippor, som döljer små vackra vikar av gyllene sand. Stränderna här är lugna och sköna och är mycket uppskattade av barnfamiljer.

2018 fick fyra av stränder har återigen utmärkelsen Blå Flagg: The Higuericas ,  El Conde ,  jesuiter  och  Mil Palmeras . Den blå flaggan är en utmärkelse och ett system för Certificaion miljökvalitet årligen delas ut av Foundation for Environmental Education till stränder och marinor som uppfyller en rad miljöförhållanden och anläggningar, detta är bla, en garant för bra vattenkvalité .

Kommunens stränder är utrustade med många tjänster, med bra tillgänglighet för funktionshindrade. De är omfattande, av fin vit sand med sanddyner täckta med växter som blommar på våren, i kontrast till de intima vikarna i Torre de la Horadada.

Klicka här för att se en video om den fantastiska staden Pilar de la Horadada.

Läs mer om områden:

Cartagena
Lo Pagan
Los Alcazares
Murcia
Pilar de la Horadada
San Pedro Del Pinatar
Torre de la Horadada