Torre de la Horadada är ett distrikt som ingår i kommunen Pilar de la Horadada och ligger vid kusten. Det ligger på södra sidan av provinsen Alicante.

Torre de la Horadada är en kuststad som på senare tid utvecklats starkt på grund av ökad turism.Sitt namn har den fått tack vare två faktorer, vakttornet från 1500-talet; och den andra, där det nämnda tornet ligger: Punta de la Horadada (delen av namnet “horadada” beror på att vattnet i detta överhäng från land till hav har gjort små grottor, det vill säga ordstäv är genomborrad, vilket är den spanska betydelsen av ordet “horado”. Torre de la Horadada består av olika stränder med en blå flagga( mycket badvänligt ).

Strandpromenaden i Torre de la Horadada är en perfekt plats att promenera innan du njuter av en typisk spansk måltid i en av de många restaurangerna och barerna och äter en glass på en av glassbåsarna som du hittar där. En av de mest kända restaurangerna i Torre de la Horadada, kallad “Don Manuel”, finns på torget bredvid strandpromenaden.

De vänliga och erfarna servitörerna erbjuder dig ett brett utbud av typiska spanska rätter och tapas så att du kan njuta av hela spanska upplevelsen. Om du vill ta en uppfriskande drink efteråt, tveka inte att ta en kort promenad till det lilla köpcentret i centrum av Torre de la Horadada, kallad “La Plaza”, även här avnjuter man drinkar, cocktails och Mojito´ s på den höga takterrassen på ¨ Chill out Atic¨.

Torre de la Horadada är extra livlig under sommarmånaderna. Lugna men aldrig öde under vintermånaderna, eftersom många av invånarna väljer att återvända till Torre de la Horadada under vintermånaderna efter att de tillbringat sommaren med sina familjer i tillbringade sitt ursprungsland.

Torre de la Horadada är utan tvekan ett av de bästa valen att leva året runt.

Klicka här för att se en video om den praktiska staden Pilar de la Horadada och det omgivande området.