Cartagena

Cartagena (ca 200.000 inv) är efter huvudstaden Murcia den viktigaste staden på Costa Calida. Cartagena är en sjudande hamnstad sedan romartiden då den grundades. Speciellt under sommarmånaderna har Cartagena mycket att erbjuda turisterna liksom Puerto de Mazarron, Aguilas och omkring lilla La Azohia där turismen ökar ständigt, lockade av de fina stränderna och det behagliga klimatet. Förutom en handelshamn och fiske finns även en större marin flottbas.

Stadens skyddade läge mellan bergstopparna gjorde att folk tidigt slog ner sina bopålar här. Cartagena har flera romerska lämningar, bl.a en amfiteater som också har ett museum. Amfiteatern var en gång Romarrikets största. Dessutom finns en stadsmur (Muralla Púnica) runt gamla delen av staden samt ruinerna av en romersk väg i centrala Cartagena. Här finns även ruinerna av Spaniens äldsta katedral.

Cartagena är präglad av sina berg. Två av dem, Las Galeras och San Julian, står som fort på var sin sida av hamnen. Ett berg ligger mitt i staden och har sedan nästan tusen år en borg som kröner klippan. Borgen är ett givet mål för turister, du kan välja mellan att ta en promenad upp eller att använda panoramahissen.

Från hamnen är det nära till huvudgatorna Calle del Carmen och Calle Mayor som med sina sidogator bildar ett myller av smala gränder, gågator med butiker, caféer och restauranger.

Fastigheter i detta område