El Campello

Beläget mellan San Juan och Villajoyosa, har El Campello den längsta kusten i Alicante: 23 kilometer med stränder, vikar av sand, grus och sten. Det är en fantastisk plats att njuta av året om.

MEST POPULÄRA STRÄNDERNA

Den livliga stranden i Muchavista smälter samman till stranden i San Juan: tillsammans bildar de en exceptionellt lång strand på 7 km som blir sommarens centrum för badgäster och turister.

Glassbarer, horchaterias, strandbarer överlappar längs strandpromenaden. Det finns flera vattensportskolor på stranden.

En annan populär strand är Carrer La Mar, i det gamla fiskedistriktet nära fiskehamnen och yachtklubben. Båda stränderna har områden som är anpassade för personer med funktionshinder.

STRÄNDER MED TILLGANG FÖR HUNDAR

I slutet av två floder (Río Seco och Río Aigües) hittar vi två stränder där du och din hund kan vara året runt: Playa Can Punta del Riu, som också har en hundpark och Playa Barranc d´ Aigües.

EL CAMPELLOS RIKA GASTRONOMI

Vad är sommarkvällarna utan barer på stranden? I El Campello kommer det att vara svårt att välja vilken man ska hålla sig till. Tack vare närheten till fiskehamnen har El Campello några av de bästa fisk- och skaldjursrestaurangerna i området.

El Campello överraskar oss också med sina historiska fragment: Illeta dels Banyets är en av de mest relevanta arkeologiska platserna i Medelhavet och påminner oss om att det fanns förhistoriska, koppar och bronsålders bosättningar här.

Resterna av en iberisk bosättning, termalbad och fiskodlingar från romartiden har också bevarats och ger sitt namn till Els Banyets de la Reina. I detta område, precis bakom yachtklubben, hittar man en stenplattform (Bassa de la Reina) och en liten stenvik perfekt för dykning.

Förutom Illeta dels Banyets, har El Campello också historiska symboler som Torre de la Illeta byggd mellan 1554 och 1557 för att upptäcka Berber-piraterna och förhindra deras attacker, som restaurerades 1991.

En annan sak att inte missa är Villa Marco, en rustik modernistisk stil med koloniala accenter och trädgårdar inspirerade av det franska slottet i Versailles, som kan besökas med en guidad tur.

Fastigheter i detta område