Guardamar del Segura

GUARDAMAR DEL SEGURA

Guardamar del Segura, även känd som Guardamar, är en kuststad i provinsen Alicante som ligger på provinsens sydöstra kust och är en del av regionen Vega Baja del Segura.

Guardamar del Segura tar sitt namn från floden Segura, som rinner genom området; Staden är också känd för tallskogen, som planterades i början av det tjugonde århundradet för att stoppa de rörliga sanddynerna längs kusten, som hittills invaderade de omgivande fälten.

Guardamar har ett vackert historiskt centrum med massor av mysiga barer, restauranger, dussintals butiker där du kan shoppa, en mysig park med fontäner, sjöar och mycket träd.

Guardamar har cirka 11 km stränder. Bland dessa stränder är dessa de bästa med Blå Flagg-certifiering:

  • Playa Centro: längd: 2600 m: Playa Centro ligger på den södra kanten av Guardamar-sanddynerna och i området närmast centrum.
  • Playa de La Roqueta: längd 1180m: vatten- och sandkvaliteten på denna strand är utmärkt. Den fina gyllene sanden och de tjänster som den erbjuder gör den mycket attraktiv både för bad och vattensporter.
  • Playa del Moncayo: längd 1460 m: På Playa del Moncayo-stranden har sanden och vattnet utmärkt kvalitet. Öppna ytor och fin gyllene sand bildar denna en och en halv kilometer lång strand.

Med goda förbindelser till huvudvägarna (N332 och AP-7) är du bara 20 minuters bilresa från Alicante International Airport. Guardamar del Segura är utan tvekan en riktig juvel på Costa Blanca.

Fastigheter i detta område