La Manga del Mar Menor

Mar Menor är en av de största saltvattensjöarna i Europa. Sjön härstammar som en del av Medelhavet och är omgiven av en lång land remsa som kallas La Manga del Mar Menor.

I början av denna land remsan finns det en by som enligt vår åsikt representerar det bästa med La Manga del Mar Menor:

CABO DE PALOS

Cabo de Palos är en verkligt förtrollande by i La Manga del Mar Menor.

Den mest charmiga platsen i Cabo de Palos är det lilla hamnområdet, fullt av fiskebåtar som trängs med dykbåtar varje morgon.

Här hittar vi också restaurangområdet, på vars terrasser man kan njuta av den lokala gastronomin.

Strandpromenaden som kallas Zeneta är i den gamla delen av Paseo de La Barra som separeras av hamnen. Småbåtar och imponerande gamla hus på boulevarden gör det till en fantastisk miljö.

Mellan fyren och hamnen hittar vi en liten speciell stig som går längs stadens klippor och sammanbinder dess vackra vikar. Trappor underlättar åtkomst till var och en av vikarna, ett riktigt paradis för dykning och snorkling. Klipporna och vikarna i Cabo de Palos är helt förtrollande.

Landmärket från Cabo de Palos, är den stora fyren som tände år 1865. Ljusstrålen, som kan nå mer än 40 km, leder över 50 000 fartyg som seglar längs kusten varje år.

Panoramautsikten med 360 grader gör att man kan se hela längden av La Manga, liksom de marina reservaten Islas Hormigas och Isla Grossa. Fyren har blivit en av de vackraste platserna på kusten för att avnjuta en vacker solnedgång.

Playa de Levante (Levante Beach), som ansluter till La Manga, är stadens lilla vik. Dess läge gör den till en idealisk plats där man slipper de stora vågorna. Den karakteristiska turkosa färgen och det kristallklara vattnet gör det omöjligt att inte ta ett dopp.

Isla del Pato (The Ducks Island) ligger i viken bredvid Levante Beach. Beskyddad från vågorna och skyddad av ön, blir bukten en naturlig pool som man inte får missa. Cabo de Palos Isla del Pato är en av de mest besökta platserna av människor som inte är rädda för höjder.

På kvällen återupplivas Plaza de la Virgen del Mar (stadstorget) och är fullt av lyktor och bord där du kan avnjuta god mat och ta en drink. Medelhavsatmosfären, omgiven av låga vita hus, gör den till en underbar plats att njuta av trevligt sällskap.

Fastigheter i detta område