Orihuela Costa

DEHESA DE CAMPOAMOR

Dehesa de Campoamor ligger 15 minuter från Murcia flygplats (cirka 20 km) och 35 minuter från Alicante flygplats, cirka 60 km bort.

Campoamor är en populär badort på sydkusten av Orihuela, på gränsen till Costa Blanca och Costa Calida.

Det finns tre huvudstränder i Campoamor, Cala De Campoamor, Playa De Campoamor och Caleta De La Glea. Stränderna rengörs och jämnas varje dag för att ta bort tång och stenar. Vattnet är kristallklart vilket gör det idealiskt för snorkling.

Campoamor har en vacker marina med många vackra yachter förtöjda.

För de av oss som gillar att spela golf är dessa de bästa golfbanorna i området:

Golf Club Campoamor – Fairways är breda och långa. Fairways green och sluttningar gör det till en rolig utmaning.

Las Ramblas Golf Club – Ligger mellan två raviner, intill ett lyxigt bostadsområde. Denna bana utmanar spelare att använda stor precision för att slå bollen då både fairways och greener är smala och utmanande.

MIL PALMERAS

Mil Palmeras ligger bredvid havet, en del av distriktet Pilar de la Horadada och norr om Dehesa de Campoamor och söder om Torre de la Horadada.

Det är ett vackert område med vita sandstränder och blå hav, med alla bekvämligheter i närheten som restauranger, barer, kaféer, pubar och hotell.

Varje tisdag finns det en marknad där du kan hitta typiska spanska produkter.

PUNTA PRIMA

Punta Prima ligger på stranden och är en stor blandad utveckling av lägenheter, radhus och villor, cirka 5 kilometer sydväst om Torrevieja.

De lokala stränderna har förtjänat imponerande 67 europeiska blå flaggor och erbjuder allt från avskilda sanddyner, vackra tallskogar med picknick områden till långa sandstränder som sträcker sig flera kilometer.

Det finns många restauranger för en mängd olika smaker – engelska, spanska, italienska, indiska, kinesiska, japanska och andra.

PLAYA FLAMENCA

Playa Flamenca är en sandstrand i Orihuela kommun och provinsen Alicante. Denna strand gränsar mot norr av stranden i Punta Prima och i söder av stranden i La Zenia.

Bostadsutvecklingen har två stränder som kallas La Mosca och La Estaca båda med blå flagg.

Varje lördag morgon i Playa Flamenca finns det en typisk spansk marknad där du kan hitta alla typer av spanska produkter.

LA ZENIA

La Zenia är en berömd semesterort på Costa Blanca, som är en del av Orihuelakusten.

Den är väl belägen med närhet till både Alicante och Murcia flygplats, med 30 respektive 20 minuters bilresa från La Zenia.

La Zenia-stranden är en blå flaggstrand med fantastiska faciliteter för både familjer med barn och vattensporterentusiaster.

La Zenia har ett bra urval av butiker och bekvämligheter, inklusive apotek, bank, mataffär och ett bra urval av barer och restauranger, för att inte tala om La Zenia Boulevard köpcentrum. Ett av de största köpcentrumen i provinsen Alicante, där du hittar absolut allt.

Fastigheter i detta område