Pilar de la Horadada

Pilar de la Horadada är en vacker ung stad med en härlig spansk karaktär, belägen i södra provinsen Alicante, och på gränsen till Murcia kommun.

Pilar de la Horadada ses fortfarande som en ung stad, men det betyder inte att det inte har all historia och charm för en typisk spansk stad. Vad det betyder är att det är en växande stad där det byggs hus, villor och lägenheter.

Staden ligger cirka 3 km från stränder och är omgiven av natur och jordbruksmark. Inåt i landet hittar vi Pinar de Campoverde med sin Rio Seco, perfekt för långa promenader och vandringar, eller för den lite mer äventyrliga av oss mountainbike. Mot havet hittar vi flera fina stränder, bl.a. i Torre de La Horadada och för golfentusiasterna hittar vi många fina golfbanor i området.

Pilar de la Horadada har ett vackert och modernt centrum där du hittar många charmiga lokala butiker, barer, kaféer och restauranger.

Staden har också ett nytt modernt idrottscenter, med en olympisk inomhus pool, gym och många andra aktiviteter.

Pilar de la Horadada är en levande stad året runt, eftersom många spanjorer bor och arbetar här. Miljön är vacker tack vare det vackra omkringliggande odlings landskapet. Flera mycket bra restauranger finns här och är öppna året runt. En av de bästa restaurangerna är El Gallego i Calle Mayor dit älskare av kött, fisk och skaldjur vallfärdar.

Pilar de la Horadada är utan tvekan en av de bästa städerna i Costa Blanca söder att bo året runt.

Torre de la Horadada

Torre de la Horadada är ett distrikt som ingår i kommunen Pilar de la Horadada och ligger vid kusten. Den ligger på södra sidan av provinsen Alicante.

Torre de la Horadada är en kuststad som på senare tid utvecklats starkt tack vare av ökad turism. Sitt namn har den fått från vakttornet från 1500-talet. Torre de la Horadada består av olika stränder med blå flagg ( mycket badvänligt ).

Strandpromenaden i Torre de la Horadada är en perfekt plats att promenera innan du njuter av en typisk spansk måltid i en av de många restaurangerna och barerna, eller ta en god glass på en av alla glassbarerna. En av de mest kända restaurangerna i Torre de la Horadada, kallad “Don Manuel”, finns på torget bredvid strandpromenaden.

De vänliga och erfarna servitörerna erbjuder dig ett brett utbud av typiska spanska rätter och tapas så att du kan njuta av hela spanska upplevelsen. Om du vill ta en uppfriskande drink efteråt, tveka inte att ta en kort promenad till det lilla köpcentret i centrum av Torre de la Horadada, kallad “La Plaza”, även här avnjuter man drinkar, cocktails och Mojito´s på den höga takterrassen på ¨Chill out Atic¨.

Torre de la Horadada är extra livlig under sommarmånaderna men lugnar ner sig under vintermånaderna utan att bli öde. Torre de la Horadada är utan tvekan ett av de bästa platser att leva i året runt.

Fastigheter i detta område