San Javier

SAN JAVIER

San Javier med sina 40 km stränder ligger på en av Europas största salt insjö, Mar Menor. De unika förhållandena i sjön skapar unika badförhållanden med varmt, grunt vatten och är perfekta för vattensporter.

För San Javier är jordbruk en viktig del av den lokala ekonomin. Detta syns överallt i San Javier, där både växthus och utomhusgrödor är en vanlig syn. Eftersom turism är en av San Javier´s huvudsakliga aktiviteter skapar den sysselsättning inom tjänstesektorn, såsom hotell, barer, restauranger och andra fritidsbranscher.

San Javier är en ganska ung kommun (bara 175 år gammal) men har fortfarande en intressant historia. På grund av säkerheten i det skyddade vattnet använde fenicierna hamnen och handelsmöjligheterna för 2 600 år sedan.

Då San Javier har många människor från olika europeiska länder finns det ett stort kulturellt utbud såsom San Javier´s Jazzfestival, karnevalen i Santiago de la Ribera och många andra evenemang som drivs av sociala stödgrupper och välgörenhetsorganisationer.

Kvaliteten på hälsovården säkerställs också för invånarna tack vare av två nya högteknologiska sjukhus i både Mar Menor Los Arcos-sjukhuset i San Javier och Santa Lucia-sjukhuset i Cartagena.

Fastigheter i detta område