San pedro del pinatar

 SAN PEDRO DEL PINATAR

Förr och idag

San Pedro del Pinatar är från början en liten fiskeby som namngetts av helgonet San Pedro som beskyddade dom som fiskade ute på havet. Sen dess har San Pedro växt till sig och har idag ca 25 000 invånare. Fisket är dock fortfarande en viktig inkomstkälla för många invånare. Tidigt varje morgon är den gamla fiskmarknaden igång, där det går att köpa både fisk & skaldjur av högsta kvalité. Är man ingen morgonmänniska går det bra att köpa fisk & skaldjur i flera av San Pedros fina mat/ fiskbutiker.

I San Pedro hittar du ett stort utbud med välrenommerade fisk & skaldjursrestauranger där det går att avnjuta fisk & skaldjur i världsklass. Ett par kända namn i området är restaurangerna: MardeSal som är belägen i den fina marinan Puerto Marina de las Salinas. Två andra pärlor som är värd att nämna är restaurangerna Venezuela &                   El Rubio 360. Dessa två restauranger ligger i den fina stadsdelen Lo Pagan som hänger ihop med San Pedro.

San Pedro är en stad som lever året runt och har ett bra urval av affärer, barer, kaféer, restauranger och en trevlig marknad som hålls varje måndag, där det går att fynda frukt och grönt som är odlat i närområderna. Staden har en utmärkt marina och är ett paradis för olika typer vattensporter såsom vindsurfing, segling, dykning och snorkling.

 

Parque Regional de Salinas och Arenales de San Pedro är en skyddad naturpark och är ett viktigt område för flyttfåglar och särskilt flamingos (som gärna ställer upp på bild) 😉

 

 

El Rubio 360

MardeSal

Venezuela

Torget i San Pedro del Pinatar

Rosa saltsjöarna

Puerto Marina de las Salinas

Marinan med San Pedro i bakrunden

Invånare i Saltsjöarna

Saltupptagning

Dykning

San Pedro ligger i Murcia kommun på Costa Calida, som har många intressanta saker och platser att upptäcka. Varierande terräng, allt i från små bergsbyar inåt landet med by krogar till långa gyllene sandstränder med sina strandbarer/ restauranger.

Murcia är erkänt i Spanien som Nr1 när det kommer till gastronomi. Här kan du få en fin meny för runt hundralappen. 

    Lo Pagan

 

Lo Pagan är en stads del som till hör San Pedro. Långa fina strandpromenader som kantas med strandbarer och bra restauranger med vacker utsikt över Mar Menor. Lo Pagan har även en egen marina där småbåtar och vattenaktiviteter går att finna. På torget framför marinan brukar det vara marknad och små karnevaler under året.

Följer man strandpromenaden igenom Lo Pagan så kommer man vidare till Santiago de La Ribera som snabbt förtrollar en med sina trevliga uteserveringar och cafeér vid strandpromenaden.

 

Tillbaka i Lo Pagan hittar man det väl omtalande lerbadet som redan för 2000 tusen år sedan var välbesökt av romarna. Leran skall vara hälsosam och lindra sjukdomar såsom astma, reumatism, utslag mm. Så här har det kletats med lera i årtusende. 

Går man en bit ut på piren så finns det trappor för underlättat åtkomst till vattnet. Man har lerbaden på vänster sida och Mar Menor till höger.

Mar Menor är Europas största saltvattens insjö som är avskärmad från medelhavet tack vare en landremsa som heter La Manga, som är hela 22km lång. Detta har skapat perfekta förutsättningar för att njuta av vatten sporter i alla dess former och slag.

Santiago de La Ribera

 Chirongito “strandbar” på strandpromenaden

Lerbadet i San Pedro/ Lo Pagan

Glada badgäster

Fastigheter i detta område