San pedro del pinatar

SAN PEDRO DEL PINATAR

Nära den nya AP7-motorvägen mot Alicante hittar vi San Pedro del Pinatar, en intressant och härlig stad som är en mycket populär destination för semesterfirare av alla nationaliteter, men också för spanjorer som bor här under de varma sommarmånaderna. San Pedro del Pinatar har cirka 25 000 invånare.

San Pedro har ett bra urval av affärer, barer, kaféer, restauranger och en trevlig marknad som hålls varje måndag. Staden har en utmärkt marina och är ett paradis för olika typer vattensporter såsom vindsurfing, segling, dykning och snorkling.

Ordet Pintar betyder tallskog och i början av 1700-talet byggdes ett eremithus tillägnad fiskaren Aposteln St. Peter (San Pedro). Eftersom staden till stor del bestod av fiskare beslutades det att byta namn på staden efter den heliga aposteln.

I århundraden har San Pedro del Pinatar överlevt ekonomiskt genom fiske, jordbruk och saltproduktion. Lagunen Mar Menor har det högsta saltinnehållet i hela Europa.

Parque Regional de Salinas och Arenales de San Pedro är nu en skyddad naturpark och är ett viktigt område för flyttfåglar och särskilt flamingos.

San Pedro del Pinatar har många intressanta platser att besöka, som det arkeologiska och etnografiska museet, Museo de la Cofradía, Casa del Reloj, våtmarkens centrum, Punta de Algos och fiskmarknaden.

 

Fastigheter i detta område