San pedro del pinatar/ San Javier

SAN PEDRO DEL PINATAR

Nära den nya AP7-motorvägen mot Alicante hittar vi San Pedro del Pinatar, en intressant och härlig stad som är en mycket populär destination för semesterfirare av alla nationaliteter, men också för spanjorer som bor här under de varma sommarmånaderna. San Pedro del Pinatar har cirka 25 000 invånare.

San Pedro har ett bra urval av affärer, barer, kaféer, restauranger och en trevlig marknad som hålls varje måndag. Staden har en utmärkt marina och är ett paradis för olika typer vattensporter såsom vindsurfing, segling, dykning och snorkling.

Ordet Pintar betyder tallskog och i början av 1700-talet byggdes ett eremithus tillägnad fiskaren Aposteln St. Peter (San Pedro). Eftersom staden till stor del bestod av fiskare beslutades det att byta namn på staden efter den heliga aposteln.

I århundraden har San Pedro del Pinatar överlevt ekonomiskt genom fiske, jordbruk och saltproduktion. Lagunen Mar Menor har det högsta saltinnehållet i hela Europa.

Parque Regional de Salinas och Arenales de San Pedro är nu en skyddad naturpark och är ett viktigt område för flyttfåglar och särskilt flamingos.

San Pedro del Pinatar har många intressanta platser att besöka, som det arkeologiska och etnografiska museet, Museo de la Cofradía, Casa del Reloj, våtmarkens centrum, Punta de Algos och fiskmarknaden.

SAN JAVIER

San Javier med sina 40 km stränder ligger på en av Europas största salt insjö, Mar Menor. De unika förhållandena i sjön skapar unika badförhållanden med varmt, grunt vatten och är perfekta för vattensporter.

För San Javier är jordbruk en viktig del av den lokala ekonomin. Detta syns överallt i San Javier, där både växthus och utomhusgrödor är en vanlig syn. Eftersom turism är en av San Javier´s huvudsakliga aktiviteter skapar den sysselsättning inom tjänstesektorn, såsom hotell, barer, restauranger och andra fritidsbranscher.

San Javier är en ganska ung kommun (bara 175 år gammal) men har fortfarande en intressant historia. På grund av säkerheten i det skyddade vattnet använde fenicierna hamnen och handelsmöjligheterna för 2 600 år sedan.

Då San Javier har många människor från olika europeiska länder finns det ett stort kulturellt utbud såsom San Javier´s Jazzfestival, karnevalen i Santiago de la Ribera och många andra evenemang som drivs av sociala stödgrupper och välgörenhetsorganisationer.

Kvaliteten på hälsovården säkerställs också för invånarna tack vare av två nya högteknologiska sjukhus i både Mar Menor Los Arcos-sjukhuset i San Javier och Santa Lucia-sjukhuset i Cartagena.

Fastigheter i detta område