Santa Pola/ Guardamar

SANTA POLA

Den vackra staden Santa Pola med sin marina tradition ligger vid stranden av Medelhavet och bara 20 km från metropolen Alicante och den internationella flygplatsen.

Landskapet i Santa Pola erbjuder utmärkta stränder med utsikt över saltsjöarna, bergen och Cape Polas udde, en lyx för naturälskare. Santa Pola har vikar och vita sandstränder som är perfekta för dykning och vindsurfing utöver andra vattensporter. Levante-, Varadero-, Gran Playa- eller Santiago Bernabeu-vikarna är några av de mest rekommenderade.

I den historiska hamnen i Santa Pola från romartiden hittar vi de arkeologiska resterna av denna tid. En gammal saltfabrik från fjärde århundradet f.Kr..

Från La Lonja med sina charmiga bås vid Mercado de Abastos och Casa del Mar, kan du ta en båt som leder till den närliggande ön Tabarca, där ett muromringat område och ett marin reservat med en stor biologisk variation väntar.

Santa Polas stadskärna är slottet som byggdes av Felipe II för att avvisa piratattacker.

I kommunala akvariet kan du bl.a se triggerfiskar, havssköldpaddor och andra arter som är typiska för denna kust.

En rundtur i Santa Pola tar oss till livliga torg som La Glorieta och naturliga synpunkter som Plaza del Calvario. Härifrån har du oslagbar panoramautsikt över Santa Pola Bay och strandpromenaden, en utmärkt plats att promenera längs Medelhavets stränder.

Santa Polas gastronomi

Bland områdets utsökta skaldjur utmärker sig räkorna, langoustines och röda räkor. Ris, som alltid är närvarande i denna region av Alicante, är beredd (kokt med fisk och serveras med ali-oli), svart (med bläckfiskbläck) eller i skaldjurs paella.

Välsmakande lokala rätter som monkfish, bläckfiskgryta eller cauldron finns bland fiskgrytor. Och för att fylla på gourmetprovningen, finns det inget bättre än att prova hantverkspasta, smördeg fylld med angel hair, glass och mantecado.

GUARDAMAR

Guardamar del Segura, även känd som Guardamar, är en kuststad i provinsen Alicante som ligger på provinsens sydöstra kust och är en del av regionen Vega Baja del Segura.

Guardamar del Segura tar sitt namn från floden Segura, som rinner genom området; Staden är också känd för tallskogen, som planterades i början av det tjugonde århundradet för att stoppa de rörliga sanddynerna längs kusten, som hittills invaderade de omgivande fälten.

Guardamar har ett vackert historiskt centrum med massor av mysiga barer, restauranger, dussintals butiker där du kan shoppa, en mysig park med fontäner, sjöar och mycket träd.

Guardamar har cirka 11 km stränder. Bland dessa stränder är dessa de bästa med Blå Flagg-certifiering:

  • Playa Centro: längd: 2600 m: Playa Centro ligger på den södra kanten av Guardamar-sanddynerna och i området närmast centrum. 
  • Playa de La Roqueta: längd 1180m: vatten- och sandkvaliteten på denna strand är utmärkt. Den fina gyllene sanden och de tjänster som den erbjuder gör den mycket attraktiv både för bad och vattensporter.
  • Playa del Moncayo: längd 1460 m: På Playa del Moncayo-stranden har sanden och vattnet utmärkt kvalitet. Öppna ytor och fin gyllene sand bildar denna en och en halv kilometer lång strand.

Med goda förbindelser till huvudvägarna (N332 och AP-7) är du bara 20 minuters bilresa från Alicante International Airport. Guardamar del Segura är utan tvekan en riktig juvel på Costa Blanca.

Fastigheter i detta område