Villa Joyosa

Villajoyosa, även känd som la Vila Joiosa, är en av de vackraste städerna i Alicante vars historia går tillbaka till den antika romerska staden.

DE MEST VACKRA STRANDARNA

Vid ingången till Villajoyosa hittar vi en av de vackraste och tystaste stränderna på hela kusten, lättillgänglig med bil och med gott om parkering.

Det är en stenstrand långt från centrum, inte trångt och har en mysig strandbar.

Precis intill stranden hittar vi Torre de San Jose eller Torre de Hércules, ett begravningsmonument som har blivit utsett som ett kulturellt landmärke. Det är ett mausoleum som är 5 meter högt, byggt för att hedra graven till Lucio Terencio Mancino, som var precis bredvid.

VILLA JOYOSA GASTRONOMI

La Vila Joiosa har ett rykte för att ha en hög gastronomisk kvalitet i fiskar-traditioner, därför har kommunfullmäktige upprättat varumärket “La Vila Gastronómica”, kring vilket flera årliga evenemang.

Gå längs de hängande husen och den gamla staden.

De hängande husen är ett signum av La Vila, de ligger i centrum av staden och strax nedan man kan ta en promenad längs floden Amadorio som tar en till stadskusten, en mycket rekommenderad promenad genom ett av de vackraste områdena i staden.

Förutom de hängande husen kan vi också besöka kyrkans fästning som kallas “Nuestra Señora de la Asunción”, som är en del av byggnaderna i det antika romerska allon. Det är också den perfekta ursäkten att ta en rundtur i den gamla staden Villajoyosa och lära känna de vackra gatorna och barerna.

Hamnen i Villajoyosa är en underbar plats att promenera och uppleva fisketraditionen runt städerna på Costa Blanca. De bästa restaurangerna finns i hamnen.

Bredvid hamnen hittar man strandpromenaden som tar en längs stranden till La Vila centrum, där man kommer att se de berömda husen med färgade fasader, ett trevligt foto att ta en promenad och upptäcka stadens charm.

Fastigheter i detta område